Videosoftware

Pinnacle Studio 15 of toch Avid Studio - Avid Studio

Inhoudsopgave

Avid Studio

De installatie van Avid Studio kost de nodige tijd. Dit komt vooral door de vele plug-ins die, als je al eerder hebt gewerkt met Pinnacle Studio, bekent zullen voorkomen. Naast de Redgiant plug-ins zijn dat onder meer Scorefitter volume 1 en 2, Creative Pack volume 1, RTFX 1 en 2 en HFX Plus. Daarnaast wordt je computer ook gescand op al geïnstalleerde plug-ins van Pinnacle studio.

De interface ziet er strak en verzorgd uit. De vijf knoppen aan de bovenkant van de interface loodsen je stapsgewijs door de montage. De Knop Importeren opent een venster dat bijna een exacte kopie is van het importvenster van Pinnacle Studio. Hier kun je bestanden capturen of importeren van camera’s en geheugenkaarten. Je kunt deze bestanden eerst bekijken voordat je ze importeert.

 

avid-studio-of-pinnacle-studio-avid-bibliotheek

 

Bibliotheek

De bestanden worden automatisch geplaatst in de bibliotheek, die ook te benaderen is via de tweede knop boven in de interface. De bibliotheek biedt een overzicht van alle mediabestanden op je computer, maar ook van alle overgangen, effecten, menu’s, geluidseffecten en titels. Na het selecteren van één van deze rubrieken worden de bestanden getoond op een tabblad. Fantastisch is, dat je zelf tabbladen mag aanmaken om snel bij je gewenste media te komen.
Alle bestanden, maar ook alle effecten, titels en overgangen zijn te classificeren door er een sterwaardering aan toe te kennen en je kunt ze rubriceren door ze te taggen met zelf aangemaakte  tags. Desgewenst kun je alles nog verder ordenen door specifieke collecties aan te maken, waaraan je individuele bestanden en effecten toekent. Zo’n collectie is vervolgens weer te openen in een tabblad, waardoor je deze snel kunt benaderen en gebruiken.

Montage

Met de derde knop Film schakel je over naar de tijdlijn. Direct valt op dat je twee monitoren ter beschikking hebt. De bronmonitor toont de clips uit je collectie die je nog wilt gaan gebruiken en de tijdlijn  monitor geeft de beelden weer van clips die al op de tijdlijn staan. De montagemogelijkheden op de tijdlijn zijn fors uitgebreid ten op zichten van Pinnacle Studio. Niet alleen beschik je over meerdere sporen, maar je  kunt ook per spoor het geluid regelen en zelfs eerder gemaakte projecten importeren als clip op de tijdlijn. Combineer deze nesting van projecten met de geavanceerde trimfuncties als Beide knippen, Glijdend knippen en Schuivend knippen en je ziet direct de meerwaarde van dit pakket. Niet alleen zijn lastige delen van de montage eenvoudiger op te lossen, ook heb je minder kans op synchronisatie fouten en zijn handelingen sneller uit te voeren door bijvoorbeeld effecten toe te kennen aan een genest project.

Effecten

Door de vele plug-ins is er geen gebrek aan overgangen en effecten. Het bewerken van deze effecten gaat in een aparte Media-editor. Dit werkt allemaal zeer intuïtief, maar er is geen optie om effectinstellingen op te slaan in een preset. Daarnaast is Avid Studio niet in staat om alle effecten en overgangen real time te tonen. Achtergrond Rendering is noodzakelijk en hier zien we hetzelfde probleem als bij Pinnacle Studio, namelijk dat dit zeer veel tijd vergt.

De vierde knop Schijf brengt je naar de interface om een dvd of Blu-ray menu te maken. Je krijgt hier zoveel vrijheid om het menu naar de hand te zetten en de navigatie tussen de knoppen te beïnvloeden, dat je er echt iets speciaals van kunt maken.

 

avid-studio-of-pinnacle-studio-avid-export

 

Nog beter is, dat je via de vijfde knop Exporteren, gebruik kunt gaan maken van de goede gebruiksvriendelijke encoders van  Avid Studio. Je wordt als beginner niet vermoeid met lastige instellingen, waar geen touw aan vast te knopen is. Opvallend zijn de hoge bitrate waarden die je kunt selecteren bij mpeg-2 en avchd. Bij export naar een bestand liggen deze respectievelijk op 50 Mbit/s en 40 Mbit/s terwijl dit bij het branden naar Blu-ray disk met 40 Mbit/s en 25 Mbit/s kan. De beelden zien er mede daardoor een stuk beter uit, dan wanneer je exporteert met Pinnacle Studio.

 

avid-studio-of-pinnacle-studio-avid-dvd-menu

 

Avid Studio is een aanwinst voor elke beginnende videobewerker. Het is misschien iets lastiger om dit pakket onder de knie te krijgen dan Pinnacle Studio, maar daar krijg je veel voor terug. De grote pluspunten zijn wat ons betreft de zeer goede bibliotheek, de vrijheid die je krijgt bij het monteren op de tijdlijn en de kwaliteit van de geëxporteerde bestanden. Als nu ook nog het renderen op de tijdlijn nog sneller gaat en het werken met effecten efficiënter verloopt, is Avid Studio een geduchte concurrent voor alle andere montagepakketten die zich richten op de beginnende videobewerker.

Pinnacle Studio HD Ultimate Collection 15

Naam: Pinnacle Studio HD Ultimate Collection 15
Prijs: € 129,95
Website: www.pinnaclesys.com


Avid Studio

Naam: Avid Studio
Prijs: € 169,95
Website: www.pinnaclesys.comDeel dit bericht met anderen!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
J Verhalle 11.01.2013 12:59  
User manual Nee0  

Ik had graag de usermanual van pinnacle Ultemate collection

 
   
       

  1000 Resterende tekens

 
 

nastrainingscentrum.nl

Het nastrainingscentrum.nl geeft trainingen en cursussen voor iedereen die meer wil weten over zijn Synology of QNAP NAS.

 

Overzicht Synology trainingen

Overzicht Qnap trainingen

 

Zoeken