Videosoftware

Pinnacle, Magix of toch kiezen voor Adobe

Inhoudsopgave

Steeds meer mensen zetten door het toenemend videogebruik hun eerste schreden op het gebied van videomontage. Een goed videobewerkingspakket is van essentieel belang om de videokwaliteit te waarborgen, maar vooral ook om plezier te houden in het montageproces. Maar welk pakket moet u kiezen?

De fabrikanten van videomontagesoftware halen ieder jaar alles uit de kast om de strijd om de beginnende videobewerker te kunnen winnen. Ook zij weten dat als u eenmaal een keuze hebt gemaakt voor een montagepakket u niet snel meer zult overstappen naar de concurrent.

U zou mogen verwachten dat die felle concurrentie leidt tot betere videomontagepakketten. Meestal is dat ook het geval bij de jaarlijkse updates, maar dit jaar ligt dat toch iets anders. Weliswaar zijn er weer tal van nieuwe functies toegevoegd aan Pinnacle Studio 14, Adobe Premiere Elements 8 en Magix video Deluxe 16, maar van een aantal van die functies kunt u zich afvragen of ze daadwerkelijk een verbetering zijn. Daarnaast is het jammer dat de focus van de fabrikanten voornamelijk is gericht op vernieuwingen, want aan de bestaande workflow valt zo nu en dan best nog wel het één en ander te verbeteren.

De verschillen tussen de montagepakketten worden steeds kleiner. Met ieder pakket kunt u videobestanden importeren en organiseren, bewerken en exporteren. Een leuk en aantrekkelijk filmpje maken kunt u dan ook met alle drie de videobewerkingspakketten. Ook over de uiteindelijke kwaliteit op dvd of Blu-ray disk hoeft u zich geen zorgen te maken want deze is in alle gevallen goed te noemen.

Om toch een juiste keuze voor een pakket te kunnen maken moet u vooral kijken naar de specifieke functies en de workflow van ieder montagepakket en deze afzetten tegen uw eigen wensen en ervaring.  Het is dan ook verstandig om voor een aankoop of upgrade eerst een testversie te installeren, zodat u de sterke en zwakke kanten van ieder pakket zelf kunt ervaren.


  1000 Resterende tekens

 
 

nastrainingscentrum.nl

Het nastrainingscentrum.nl geeft trainingen en cursussen voor iedereen die meer wil weten over zijn Synology of QNAP NAS.

 

Overzicht Synology trainingen

Overzicht Qnap trainingen

 

Zoeken