Tutorials

Ondertiteling toevoegen aan mkv-bestand

Inhoudsopgave

Hebt u net uw favoriete film in hd gedownload blijkt er tijdens het afspelen dat er geen Nederlandse ondertiteling is of dat de ondertiteling niet synchroon loopt met de spraak. Dat is uitermate vervelend, maar eenvoudig op te lossen met gratis software.

Een mkv-bestand is eigenlijk niet meer dan een doos met daarin een videobestand en één of meerdere audio- en ondertitelbestanden. Als uw mkv-film geen Nederlandse ondertiteling heeft, kunt u deze doos openen en een Nederlands ondertitelbestand toevoegen.

Om u te laten zien hoe u een ondertitelbestand toevoegt aan een mkv-film, hebben we de Zweedse film Millennium 2 – Flickan som lekte med elden (De vrouw die met vuur speelde) gedownload. Om te controleren of het mkv-bestand ondertiteling bevat, kunt u Mediainfo gebruiken dat te downloaden is op  http://mediainfo.sourceforge.net/nl/Download/Windows. Klik na de installatie met de rechtermuisknop op het mkv-bestand met de film en selecteer de optie Mediainfo in het contextmenu. (Afb 1)

 

mkv-ondertitels-mediainfo1

 

Er verschijnt een venster (bovenste deel  van afbeelding 2) met gegevens over de inhoud van de mkv- doos. Er is een avc-videostroom en een dts-geluidsstroom, maar er zijn geen tekststromen die ondertiteling bevatten, zoals dat wel het geval is bij de opvolger van deze film Millennium 3 (onderste deel van afbeelding 2). We zullen dus handmatig een Nederlandse ondertiteling moeten toevoegen.

 

mkv-ondertitels-mediainfo2

 

 

 

 


Marcel Hansen 02.11.2015 09:53  
DVD ondertiteling toevoegen aan HD film ?? Nee0  

Goedemorgen !

Ik heb een vraag: Ik heb een HD versie gedownload van de film An Innocent Man uit 1989 ( Tom Selleck ). Nu komt het: voor deze film is alleen een DVD ondertiteling beschikbaar, geen HD ondertiteling versie. Weten jullie een programma om een 720p / 1080p film met een DVD-rip / divx versie ondertiteling gelijk te krijgen ? Als ik ‘m nu namelijk brand op een BD-Re of USB, zit er een vertraging in van minimaal 3 seconden.
Met vriendelijke groet,

Marcel Hansen
Volendam
Marcel.hansen@vkg.com

 
   
       
H. Nusser 21.05.2014 14:46  
Chinese en thaise ondertitels invoegen Nee0  

Alsik in een mkv bestand probeer thaise of chinese ondertitels in te voeren dan zijn deze onleesbaar.
Als ik een film afspeel in vlc mediaplayer en een chinees ondertitel bestand wil toevoegen werkt dit niet of krijg inleesbare tekens.
Hoe kan ik m.m. Chinese ondertitels aan in een mkv bestand invoegen en afsprelen

 
   
       
Henk 23.11.2017 14:19  
Chinese en thaise ondertitels invoegen Nee0  

Als je Thaise of Chinese ondertitels in dezelfde map als de film laat staan en je ze invoegt met je mediaplayer als je begint met afspelen, wil het meestal wel werken.

 
   
       
Patrick Stijfs 05.06.2013 14:56  
Mediainfo Nee0  

Na de installatie van het programma klik ik met de rechtermuisknop op het mkv-bestand maar de optie Mediainfo in het contextmenu komt er niet te staan. (Afb 1)

 
   
       
henk hamstra 30.03.2014 10:06  
Nee0  

dit had ik ook maar je moet eerst het programma een keertje opstarten daarna doet hij het wel, tenminste bij mij wel

 
   
       
M Planells 07.01.2012 22:21  
framerate Nee0  

bij sommige films is de framerate 23,976 , alleen kan je dit niet hamdmatig invoeren en staat deze ook niet bij de standaardwaarde n, hoe doen we dit?

 
   
       
Jan van den Broek 27.07.2011 10:22  
programma Nee0  

in welk programma doe je dat ?
welk proramma is dat op afbeelding 1 ?
B.V.D.

 
   
       
Erik70 18.06.2011 01:56  
Nee0  

Ik heb het geprobeert met een 3d SBS film.
Helaas werkte het niet omdat de ondertiteling over 2 frames verdeelt moet worden.

 
   
       
Kerkhoffs 22.03.2011 11:16  
Geluidsonderbrekingen Nee0  

Hallo,

Ik converteer een gedownloade mkv. film met converttodvd om naar een dvd maar krijg daar regelmatig de melding dat er geluidsonderbre kingen zijn wat je naderhand ook bij het afspelen hoort.
Hoe kan ik dat voorkomen, of ligt dat aan het gedownloade bestand.
Bedankt voor de reactie

 
   
       

  1000 Resterende tekens

 
 

Zoeken