Specials

Video afspelen in Windows 8

Inhoudsopgave

U hebt Windows 8 al geïnstalleerd? Dan zult u met ons hebben geconstateerd dat het afspelen van video de nodige haken en ogen heeft. Hoogste tijd dus om op een rij te zetten welke mogelijkheden u hebt om daar verandering in te brengen.

 

Hoe multimediaal Windows 8 ook is, het afspelen van videobestanden blijft lastig. De enige videobestanden die Windows Media Player 12 ondersteunt zijn mp4, avi, wmv en mov bestanden die zijn gecodeerd met de avc-, mpeg-4 visual, dv, xvid- of divx-codec. Dus geen standaard ondersteuning meer voor mpeg-2-bestanden, laat staan dat deze mediaspeler u de mogelijkheid geeft voor het afspelen van flv, iso, webm of mkv bestanden.

 

 

video-in-windows-8-xbox-videoVideo afspelen in Windows 8 lijkt makkelijker dan het is.

 


Daarnaast is het ook niet meer mogelijk om standaard dvd's af te spelen in Windows Media Player als u niet beschikt over het Media Center Pack. Deze add-on zit niet standaard in Windows 8 Pro en dat is nu net de versie die u krijgt als u upgrade naar Windows 8.

 

Kortom, installeren van extra software is noodzakelijk als u zoveel mogelijk verschillende videobestanden wilt kunnen afspelen op uw pc. Alles wat u voor het afspelen nodig hebt is gratis te vinden op het internet. We zetten een aantal opties voor u op een rij.


 

 


Daan Homburg 28.11.2012 09:35  
Video in W.8 Nee0  

Ik ben zeer content met Uw info hierover.

 
   
       

  1000 Resterende tekens

 
 

Zoeken