Specials

Tips voor het opnemen van geluid

Fix het maar in de post, is een veel gehoorde uitdrukking bij als het bij het opnemen van film er allemaal hectisch aan toe gaat. Voor het corrigeren van videobeelden zal dit waarschijnlijk ook wel lukken, maar de kans is klein dat u dat ook lukt voor het geluid. Geluid moet in één keer goed zijn. Vijf belangrijke tips om u daarin te laten slagen.

Lees meer: Tips voor het opnemen van geluid

Wat is een NAS en wat heb je er aan?

nas-teaserEen NAS is zoveel meer dan alleen een extern opslagsysteem voor uw digitale bestanden. Het is een multifunctionele computer die een centrale rol kan vervullen in het op orde houden, veilig stellen en beschikbaar maken van uw digitale archief.

Lees meer: Wat is een NAS en wat heb je er aan?

High Efficiency Video Coding / H265

HEVC-teaserEr wordt volop gewerkt aan de opvolger van de H.264/AVC videocodec. De basisstandaard daarvoor is inmiddels goedgekeurd door de International Telecommunication Union  onder de naam High Efficiency Video Coding. Waarom is een opvolger van H.264 noodzakelijk, wat is er nieuw aan deze codec en wanneer kun je er mee aan de slag?

Lees meer: High Efficiency Video Coding / H265

Video afspelen in Windows 8

video-in-windows-teaserU hebt Windows 8 al geïnstalleerd? Dan zult u met ons hebben geconstateerd dat het afspelen van video de nodige haken en ogen heeft. Hoogste tijd dus om op een rij te zetten welke mogelijkheden u hebt om daar verandering in te brengen.

Lees meer: Video afspelen in Windows 8

Video archiveren is niet zo eenvoudig als het lijkt

videoarchief-xmp-metadata-sidecar-teaserAls u regelmatig filmt en dat al jaren doet, is het niet verbazingwekkend als u inmiddels beschikt over duizenden videoclips. Maar bent u ook in staat om binnen enkele seconden uit die duizenden clips die ene specifieke scène of dat ene shot te vinden van jaren geleden?

Lees meer: Video archiveren is niet zo eenvoudig als het lijkt

Zoeken naar snelheid met meerdere SSD’s in één systeem

ssd-verhaal-teaserDe prijzen voor Solid State Drives (SSD) nemen gestaag af. Voor minder dan een euro per GB kunt u nu al een SSD kopen. Of u optimaal van de snelheid van meerdere SSD’s in één pc kunt genieten hangt af van uw moederbord.

Lees meer: Zoeken naar snelheid met meerdere SSD’s in één systeem

Verkorten Nvidia SLI en AMD Crossfire rendertijden?

teaser-sli-en-crossfire-voor-videobewerking-nvidia_sli_connectorDoor twee videokaarten in een pc aan elkaar te koppelen kan extra rekenkracht worden verkregen. Voor het spelen van games in hoge resoluties en over meerdere monitoren is dit een uitkomst. Maar zorgt die extra rekenkracht ook voor snellere rendertijden in videobewerking?

Lees meer: Verkorten Nvidia SLI en AMD Crossfire rendertijden?

Alles over 50p video

teaser-ondersteuning-50pDe nieuwste consumentencamera’s zijn nagenoeg allemaal in staat om 50 progressive Full HD beelden per seconden op te nemen volgens de AVCHD 2.0 specificatie. Maar heeft u hier iets aan en welke obstakels kunt u tegen komen bij het bewerken en exporteren van 50p video-opnames?

Lees meer: Alles over 50p video

Videokaarten van AMD en Nvidia combineren in één pc

teaser-twee-videokaartenBij het samenstellen van een nieuwe pc, komt u altijd voor de vraag te staan welke videokaart u het beste kunt kiezen. Eén van AMD of één van Nvidia.  Maar zou het ook mogelijk zijn om beide merken in één pc te stoppen, zonder dat dit problemen oplevert?

Lees meer: Videokaarten van AMD en Nvidia combineren in één pc

Zoeken