WinDVD 6 Platinum

WinDVD levert een brede ondersteuning voor audio en videoformaten.

WinDVD 6 Platinum

Ieder jaar brengt Intervideo een nieuwe release uit van haar softwarematige dvd-speler. WinDVD Platinum 6 bevat een aantal handige nieuwigheidjes. Maar wie het totaal aantal functionaliteiten vergelijkt met de vorige versie aangevuld met de add-ons, komt tot de conclusie dat er maar weinig spectaculairs is bijgekomen.

WinDVD 6 bevat nu standaard support voor dts-geluid, SRS Headphone, SRS TruSurround en dvd-audio. Deze functionaliteiten zaten verwerkt in de add-ons ‘Audio Booster Pack’ en ‘DVD Audio’. Het ondersteunen van dvd-audio kreeg prioriteit van Intervideo nadat ze een deal hadden gesloten met Creative Labs. Om het maximale uit dvd-audio te halen moet u beschikken over een geluidskaart die 24 bit / 192 KHz ondersteunt en de Creative Audigy 2 is zo’n kaart. Nieuw is de ondersteuning van High Definition Audio. Deze standaard van Intel, die de AC’97 codec zal vervangen, is in staat om geluid af te spelen van 32 bit /192 KHz en levert ondersteuning voor 7.1 surround geluid. Het afspelen van verschillende videobestanden in een softwarematige dvd-speler was tot op heden een zeldzaamheid. WinDVD brengt hierin nu verandering. U kunt nu Real-, Quicktime, MPEG-4, DivX en WMV-HD-bestanden bekijken. Om High Definition Video te kunnen bekijken moet u wel Windows XP hebben geïnstalleerd.

Aan de zijlijn zijn er nog twee extra leuke functies toegevoegd. Met ‘Smooth Reverse Playback’ kunt u de film achterste voren bekijken en met ‘Motion Picture’ kunt u dertig seconden video opnemen en deze vervolgens opslaan in een animated gif-bestand.

WinDVD levert een brede ondersteuning voor audio en videoformaten.

WinDVD levert een brede ondersteuning voor audio en videoformaten.

 

Conclusie
WinDVD is een zeer compleet pakket geworden waar weinig op aan te merken valt. De kwaliteit is goed en de ondersteuning is breed. Het mooiste is dat de prijs bijna is gehalveerd. Concurrent PowerDVD zal een zware dobber krijgen WinDVD de baas te blijven.

Systeemeisen Windows 98SE of hoger
Pentium III 500 MHz
128 MB Ram
DVD-speler
50 MB harddisk
Prijs WinDVD Platinum €56,10
Info Intervideo
Publicatie PCM oktober, 2004
Adobe standaard Video Collection 2.5
Ulead DVD MovieFactory 3
Spring naar toolbar