WinDVD 5.0 Platinum

Het docken van vensters is een echte uitkomst voor de gebruikers.

WinDVD 5.0 Platinum

De nieuwste versie van Intervideo’s softwarematige DVD-speler heeft een aantal kleine veranderingen ondergaan. De interface en de navigatie zijn verbeterd waardoor het programma er strakker en verzorgder uitziet. De beeldkwaliteit is nog steeds erg goed en is nog iets verbeterd door de nieuwe progressive de-interlacing techniek, waardoor het beeld in detail nog scherper wordt.

Ook bestaat er nu de mogelijkheid verchillende video-efffecten te combineren en direct informatie over de film op te vragen via de Movie Encyclopedia. Deze encyclopedie moet eerst nog wel worden gevuld door de gebruikers zelf. Erg handig zijn de verbeterde opties voor het capturen. Behalve in BMP kan nu ook worden gecaptured in JPG. WinDVD 5.0 is verkrijgbaar in de versies Gold en Platinum. In de Gold versie zijn een aantal functionaliteiten weggelaten, maar het is maar de vraag of je die allemaal mist. Een goed overzicht van alle functionaliteiten kunt u vinden op intervideo.com. De platinum versie is niet de meest uitgebreide versie. Intervideo komt met een nieuw concept in de vorm van add on packs. Op die manier kunt u tegen betaling in bezit komen van de Audio Booster Pack en de Mobile Technologie Pack.

Het docken van vensters is een echte uitkomst voor de gebruikers.

Het docken van vensters is een echte uitkomst voor de gebruikers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Audio Booster Pack zorgt er voor dat u kunt genieten van DTS en DTS-ES geluid, TruSurround en Dolby Prologic II. Daarnaast kunt u hiermee de vertraging van de speakers regelen, audio effecten toepassen en gebruik maken van de equalizer. Beschikt u over een digitale geluidskaart en speakerset dan zijn een aantal functies van de Audio Booster niet te gebruiken omdat de geluidskaart en de decoder dit zelf regelen. Daarmee is aanschaf van dit Pack overbodig. De Mobile Technologie Pack die besparing kan leveren op de stroomvoorziening is alleen zinvol als er veel gebruik wordt gemaakt van een notebook.

Het stapelen van filmeffecten is leuk, maar zelden wenselijk.

 

 

 

 

 

Conclusie
Win DVD is een uitstekend programma waar weinig op valt aan te merken. Gelukkig kunnen Windows gebruikers anders dan die van 2000 en XP nu ook genieten van dit pakket. De prijs voor dit alles is veel te hoog. Voor de meest uitgebreide versie moet ? 132,97 euro worden betaald. In vergelijking met de directe concurrent PowerDVD is dit bijna twee maal zoveel voor vergelijkbare opties en kwaliteit.

Systeemeisen Windows 98SE of hoger
Pentium III 350 MHz
64 MB Ram
DVD-speler
50 MB harddisk
Prijs WinDVD Platinum €99,99
WinDVD Gold €49.99
Info Intervideo
Publicatie PCM 10, 2003
Danere StyleMaker
Maximum DVD Copy
Spring naar toolbar