Top drie montagepakketten vergeleken 2

wievandedrie-deel2-teaser-kl

Top drie montagepakketten vergeleken 2


Plezierig werken

Een goed montagepakket dat beschikt over alle mogelijk opties kan nog steeds een slechte keuze zijn als er niet lekker mee te werken valt. Stabiliteit en overzichtelijkheid zijn wat dat betreft zeer belangrijk.

Op de stabiliteit van de drie pakketten viel weinig aan te merken zolang we met dv-materiaal monteerden. Met ieder pakket hebben we een montage gemaakt van een half uur met dezelfde hoeveelheid effecten, overgangen en videoclips en dat verliep gesmeerd.

Meer moeite hadden de pakketten met hd-video. Premiere Elements kon pas na het renderen, dat zeer lang duurde, de video zonder hapering afspelen en bij Video deluxe was het noodzakelijk om de previewresolutie te halveren. Alleen Pinnacle Studio bleek geen enkele moeite te hebben met het afspelen van avchd-video.

De overzichtelijkheid van Pinnacle Studio en Premiere Elements is veel beter dan die van Video deluxe. In deze pakketten is het dan ook relatief eenvoudig om zaken te achterhalen of om te werken op de tijdlijn. De leercurve van Video deluxe is door de minder prettige interface dan ook hoger dan bij de andere pakketten.

 

 

HD-video capturen met Intensity Pro
Top drie montagepakketten vergeleken 3
Spring naar toolbar