Sony heeft met Vegas Movie Studio een zeer veelzijdig product in handen. Vegas Movie Studio geniet niet de bekendheid die vele andere pakketten wel hebben. Eigenlijk is dat vreemd omdat dit pakket naast Magix de meeste functionaliteit kent van allemaal. De werkwijze en interface van Vegas Movie Studio wijken af van alle andere pakketten. Het kost dan ook tijd, mede omdat het pakket in het Engels is, om hiermee goed uit de voeten te kunnen.
Er zijn een groot aantal vernieuwingen aangebracht ten op zichten van de vorige versie. Behalve dual monitor support beschikt Vegas Movie Studio nu ook over meer audio- en videotracks om de montage te maken. Het importeren van 650 videoclips kost de nodige tijd, maar staan daarna wel overzichtelijk in het projectenvenster. Vanuit het projectenvenster kunnen clips direct worden getrimd en op de tijdlijn worden geplaatst. Effecten en overgangen kent Vegas Movie Studio genoeg. Prettig is dat u grote vrijheid krijgt om deze aan te passen en op te slaan als preset. Nieuw is dat u nu ook keyframes kunt gebruiken. De kleurcorrectie mogelijkheden zijn groot maar kunnen nog beter worden als u de Platinum versie koopt voor 29 euro. Die versie beschikt ook over nog meer effecten en de mogelijkheid om hdv-materiaal te bewerken.
De audio-mogelijkheden zijn zeer groot. U kunt gebruik maken van externe vst- en directx- plug-ins of de zeer goede eigen audio-effecten. U kunt deze toekennen aan individuele audio-clips of aan de master. Vegas Movie Studio kent geen mogelijkheden voor surround sound.
Vegas Movie Studio ondersteunt alle bekende exportmogelijkheden. Groot nadeel is dat u geen invloed kunt uitoefenen op de mpeg-instellingen. De mpeg-2-bestanden kunt u na het opslaan importeren in DVD Architect. Met dit programma kunt u uw dvd-menu maken. DVD Architect is net als Vegas Movie Studio niet eenvoudig in gebruik maar wel rijk aan verschillende mogelijkheden. U kunt submenu’s maken, menu’s opslaan, slideshows importeren en origineel materiaal opslaan op de dvd.