AVCHD afspelen in Media Player

coreavc-teaser

AVCHD afspelen in Media Player

Voor het afspelen van AVCHD-bestanden in Windows Media Player (WMP) hebt u een aparte H.264 directshow decoder nodig omdat WMP zelf niet in staat is om .MTS of .M2TS bestanden af te spelen. Er zijn gratis alternatieven, maar diegene die wij hebben getest (FFdshow in combinatie met VLC Player, VLC player standalone, FFDshow met WMP Classic, Lead H.264 Video Decoder) leverden allemaal geen goed resultaat op met MTS en M2TS bestanden.

De video liep vast of vervormde of er was totaal geen beeld. Het afspelen van H.264/AVC geëncodeerde AVI, MOV en MP4 bestanden ging wel goed met FFdshow in combinatie met VLC Player en Windows Media Player Classic. Toch vonden we een zeer goede en vooral goedkope decoder voor het afspelen van AVCHD-bestanden met WMP, namelijk CoreAVC.

coreavc-settings

De decoder van CoreAVC kost minder dan zes euro. Het programma installeert zich eenvoudig en daarna kunt u met zowel met de gewone als de classic versie van Windows Media Player de AVCHD-bestanden bekijken. CoreAVC biedt u de mogelijkheid om zelf aan te geven welke bestanden er door de decoder moeten worden gedecodeerd en op welke manier. Prettig is dat CoreAVC verschillende H.264 codecs kan afspelen zoals die van x264, Mainconcept en Arcsoft.

coreavc-windowsmediaplayer

H.264/AVC en AVCHD
Sneller converteren met GPU
Spring naar toolbar