Magix Video deluxe 2015 is nu native 64 Bit! In theorie betekent dit meer snelheid en betere stabiliteit. We zijn zeer benieuwd of dat in de praktijk ook zo uitpakt.
Het heeft lang geduurd, maar eindelijk is er een native 64-bit versie van Magix Video deluxe. Het programma is opnieuw geschreven en Magix heeft deze kans direct aangegrepen om de complete interface te vernieuwen. Daarnaast zijn er in deze 2015-versie nog een aantal veranderingen te bespeuren.
De installatie van Magix Video deluxe verloopt zonder problemen. Maar er is wel één belangrijke verandering. Mocht u vroeger de installatie uitvoeren op vijf verschillende pc’s, nu is dat er nog maar één. Wilt u Magix Video deluxe toch op een andere pc installeren nadat u het pakket hebt geïnstalleerd, dan kan dat pas nadat deze een maand heeft gedraaid op de eerste pc. Daarna kunt u de activatie overhevelen.
De nieuwe interface van Magix Video deluxe zorgt voor meer rust.
Video deluxe start supersnel op. Binnen enkele seconden kunnen we op onze Windows 8.1 pc (i7 2600k 3.4 GHz, 16 GB ram en Nvidia GTX 760) de nieuwe interface aanschouwen. De lichtere interface ziet er zeer goed uit. Behalve de vensters, zijn ook de monitor en tijdlijn aangepast. De nieuwe interface is niet volledig doorgevoerd in de mediapool en ook de audiomixers hebben nog steeds het oude uiterlijk.
Het uiterlijk van de mediapool is nog niet aangepast aan de nieuwe interface.
De meest belangrijke verandering van de interface ontdekt u zodra u de video gaat monteren op de tijdlijn. De functiebalk met knoppen is een stuk duidelijker geworden en oogt rustiger doordat verschillende functies zijn weggelaten of onder een rechtermuisknop menu zijn terug te vinden. Functioneel is er niets verloren gegaan, maar er zijn ook geen verbeteringen of nieuwe functies doorgevoerd.
Dat is dan weer jammer. Sinds de afgelopen twee versies slaat het beeld op zwart als u een snijpunt wilt verleggen tussen twee clips en daarbij per abuis de rechter clip selecteert. Dit is niet alleen irritant, maar levert ook onnodig tijdverlies op.
-----
Interesse in een training Magix Video deluxe? Klik hier voor het aanbod.
----
Sterk verbeterde prestaties
Een zeer positieve verbetering is dat het veel beter lukt om hd-video zonder problemen af te spelen. In vorige versie begon het beeld in de monitor al te haperen bij simpele beeld-inbeeld effecten. Deze problemen behoren nu tot de verleden tijd. Met gemak kunt u nu drie hd-video clips combineren en van effecten voorzien, zonder dat dit invloed heeft op de prestaties. Magix maakt gebruik van de CPU, GPU en geheugen om de effecten realtime af te spelen. Hier is nog ruimte voor verbetering. De belasting op de processor (CPU) ligt namelijk nog rond de 96 procent, terwijl het geheugen en de kracht van de GPU niet volledig worden benut. Wat we ook probeerde, er werd niet meer gebruik gemaakt dan 4 GB geheugen, terwijl er toch 16 in het systeem zitten. De belasting op de GPU besloeg gemiddeld vijftien procent.
De prestaties van Video deluxe zijn sterk verbeterd. Toch wordt er nog niet optimaal gebruik gemaakt van de GPU en het beschikbare geheugen.
Eenvoud
Ook Magix Video deluxe is een pakket waar iedereen snel vertrouwd mee zal raken. Het monteren op de tijdlijn werkt snel en eenvoudig, titels maken gaat snel met de geanimeerde templates en er zijn tal van effecten om uw montage te verfraaien. Met soundtrack maker genereert u achtergrondmuziek op maat om de audio vervolgens te optimaliseren met de geavanceerde audiomixer en -tools. En als dat nog niet genoeg is kunt u nog gebruik maken van tientallen kant-en-klare effecten, objecten en cliparts, zodat er altijd wel iets te vinden is dat u aanspreekt.
Export
Een positieve verbetering treft u aan als u uw montage gaat exporteren. Het exportvenster is duidelijk en overzichtelijk geworden. De geavanceerde functies zijn sterk uitgedund en dat is positief. Alleen de echt belangrijke instellingen zijn nu nog aanwezig. De super uitgebreide handleiding loodst u door het instellen van deze parameters heen.
We hadden verwacht dat het exporteren van een montage niet al te veel tijd ging kosten. Immers het pakket is nu 64-bit en, Cuda ondersteuning was er al, waardoor de GPU kan worden ingezet bij het exporteren naar H.264 video.
Door het niet standaard ondersteunen van Cuda duurt het erg lang om iets te exporteren.
We waren dan ook zeer verrast dat de export ontzettend lang duurde. Ruim zeventien minuten voor vijf minuten video. Het benchmark programma GPU-Z gaf geen enkele activiteit op de grafische kaart weer.
Wat blijkt nu, Magix ondersteunt niet meer standaard de Mainconcept encoder, die gebruik maakt van deze GPU-versnelling. Deze moet u apart aanschaffen voor zowel mpeg-2 als mpeg-4 voor vijf euro per activatie. Magix liet ons weten dat daardoor de kosten laag konden worden gehouden omdat lang niet iedereen deze codec gebruikte. Installeert u deze codec wel, dan scheelt dat al snel een tijdwinst van veertig procent bij elke export naar H.264. Zonder de codec moet u het doen met de standaard Intel Encoder. De kwaliteit is niet minder, maar het kost wel veel extra tijd. Die tijd kan worden verkort als u werkt met een grafische kaart van Intel.
Magix heeft een goede stap gezet met Video deluxe 2015. De prestaties zijn in de bewerkingsfase sterk verbeterd en de interface ziet er fris en toegankelijk uit. Video monteren met Video deluxe gaat nu sneller dan voorheen en dat zal veel gebruikers aanspreken.
-----
Interesse in een training Magix Video deluxe? Klik hier voor het aanbod.
----
Naam: Magix Video deluxe Premium
Website: www.magix.nl
Prijs: € 129,99